2011. március 10., csütörtök

Sikeres sajtótájékoztató a berlini ITB kapcsán

Március 8-án sajtótájékoztatóra hívták a nemzetközi és a német média összesen mintegy 300 képviselőjét a berlini ITB kapcsán, amely március 9-től várja a látogatókat. A Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviseletének a vásár szervezőivel ápolt jó szakmai kapcsolatainak köszönhetően, Magyarország rendkívüli megtiszteltetésben részesült: az ITB és annak díszvendége, Lengyelország mellett hazánk is lehetőséget kapott arra, hogy sajtótájékoztatóját már a kiállítás előtti napon megtartsa.



(A képen balról jobbra: Günther Träger, Dr. Horváth Endre, Dr. Czukor József, Horváth Gergely, Mezősi Csilla, Sztojanovits Kristóf és Gyuricza Bernadett.)

A magyar sajtótájékoztatón megjelent több mint 100 újságíró előtt beszédet mondott Dr. Czukor József magyar nagykövet, aki Magyarország soros EU elnökségére hívta fel a figyelmet, valamint bemutatta hazánk jelenlegi és távlati gazdasági terveit is. Ezt követően Dr. Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a turizmus és az EU kapcsolatát, valamint a Duna-stratégiát ismertette. Magyarországnak a nemzetközi turizmus vonatkozásában elért eredményeiről, valamint hazánk megújult turisztikai kínálatáról Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója beszélt a médiaszakembereknek, majd Sztojanovits Kristóf, az MT Zrt. németországi igazgatójának prezentációja során Magyarország németországi turisztikai eredményei és a társaság marketingcéljai kerültek a figyelem középpontjába. A program részeként Mezősi Csilla, az MT Zrt. egészségturisztikai szakértője ismertette az egészségturisztikai trendeket, valamint hazánk nemzetközi egészségturizmusban játszott szerepét és kitűzött céljait. A résztvevők a kulturális turisztikai kínálatunkról és a Liszt Év eseményeiről is tájékoztatót hallhattak, Gyuricza Bernadettől, a nemzeti turisztikai marketingszervezet müncheni külképviselőjétől. A rendezvényt a Liszt Év jegyében egy rövid kamarazenei produkció zárta.

A sajtótájékoztatót látványos attrakció színesítette: a magyar stand arculati elemeit megelevenítő ruhában és kellékekkel egy hatalmas gólyalábon egyensúlyozó hölgy, valamint három erőemelő művész lenyűgöző produkciója is felhívták a figyelmet arra, hogy a nagyszabású turisztikai vásárban érdemes megismerni a magyarországi turisztikai kínálatot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése