2010. november 20., szombat

Átadták az idegenforgalmi Oscar-díjat

Átadták a Pro Turismo-díjakat a Parlamentben - az idegenforgalmi Oscarnak tartott kitüntetést hét szakember vehette át. A díjazottak között cukrász, fogász szakorvos, étterem-tulajdonos és múzeum-igazgató is van.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a díj - a színvonal és a kreativitás elismerése - azok kapják meg, akik elkötelezettek a minőségi turizmus iránt, és példát mutatnak a szakmának. (rá)

hírTV

http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=349071

Átadták a Pro Turismo Díjakat - MTV

http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/11/20/20/Atadtak_a_Pro_Turismo_Dijakat.aspx

Díjazták a példamutatást, átadták a turizmus Oscarját + Képriport

Az idén hét szakember kapta meg a turizmus Oscarjának tartott Pro Turismo Díjat, amelyet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Bánki Erik, az Országgyűlés turisztikai bizottságának elnöke és Horváth Endre gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár adott át szombaton a Parlamentben.

A turisztikai tevékenység irányítása, szervezése, tervezése, valamint a nemzetközi turisztikai kapcsolatok terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként Pro Turismo Díjban részesült Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója; Bátorfi Béla, a Bátorfi Fogászat tulajdonosa és vezetője, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. igazgatótanácsának tagja; Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa; Gulyás Gábor, a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója; Horváth Tihamér, a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő tulajdonosa, ügyvezető igazgatója; Szervánszky László mestercukrász, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa; valamint Alfred Hackl, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa vezérigazgatója.

A miniszter szavai szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium 2010-ben azon szakembereknek, vállalkozóknak ítélte oda a Pro Turismo Díjat, akik elkötelezettek a minőségi turizmus iránt, és nívós szolgáltatásaikkal példát mutatnak a szakmának. A Pro Turismo Díj a színvonal, az innovatív ötletek és a kreativitás elismerése – tette hozzá.

(MTI)

http://www.magyarnemzet.hu/portal/749289

Kormánytámogatást kap a szociális turizmus

Várhatóan jövőre bevezetik a Széchenyi pihenőkártyát. Ez hasonlít az üdülési csekkhez, de annál kedvezőbbek lesznek a feltételek. Erről is szó volt a Pro Turismo-díjak átadásán.

A Széchenyi pihenőkártya jövő évi bevezetésével sokkal szélesebb kör számára szeretné elérhetővé tenni a turizmust a kormányzat - az európai uniós ajánlások szerint - mondta a Krónikának Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztési helyettes államtitkára a Pro turismo-díjak átadása után. Hozzátette, az Európai Unióban ismert ez a fajta szociális turizmus. Az idősek, a fiatalok, a mozgáskorlátozottak vagy a szegények számára megnyitott lehetőségek egyben csökkentik a szezonalitást a vendéglátóhelyeken.

Azt remélik, hogy a kártya révén a szezonalitás csökkentésével kedvezőbb lehetőség kínálkozik majd állandó, tartós munkahelyek teremtésére is.

http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/gazdasag/kormanytamogatast-kap-a-szocialis-turizmus.html

Megőrizhető-e Európa világturisztikai elsősége?

http://www.turizmusonline.hu/cikk/orizzuk_meg_europa_vilagturisztikai_elsoseget_

Kovács László lett az Vendéglátók Ipartestületének elnöke

http://www.vendeg.hu/cikk/kovacs_laszlo_lett_az_vendeglatok_ipartestuletenek_elnoke