2012. november 25., vasárnap

Az Erzsébet-program első éve
2012.11.24.
Beigazolódott az elmúlt közel egy évben, hogy valóban lehetséges normatív alapon szociális üdültetési rendszert működtetni - hangsúlyozta Horváth Endre előadásában az Erzsébet-programmal kapcsolatban, a Magyarország kereszténydemokrata szemmel című konferencián.
Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány főtanácsadója a konferencia turisztikai szakbizottságának ülésén elsőként az Erzsébet-program alapját jelentő egy éves Erzsébet-utalványról beszélt. Mint felhívta a figyelmet, a Utalvány béren kívüli és szociális juttatás is egyben, utóbbi keretében rendszeres szociális segélyként és gyermekvédelmi kedvezményként nyújtható. Hozzátette, az Erzsébet-programról szóló törvény szerint az Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó eredmény kizárólag szociális üdültetési célokra, ezzel összefüggő szolgáltatásokra, és egyéb szociális programokra használható fel.

Az első év eredményeit áttekintő előadásában Horváth Endre aláhúzta, az Erzsébet-programnak köszönhetően több mint 100 ezer ember, ebből több mint 30 ezer gyermek jutott üdülési és táborozási lehetőséghez. A pályázatokra olyan célcsoportok jelentkezhettek, mint nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők, szociális intézmények dolgozói, alacsony jövedelmű belügyi szervek dolgozói és családtagjaik, munkavállalók, vagy iskolai csoportok. Egyedülálló kezdeményezés az Erzsébet-tábor, ahol 6-18 év közötti gyermekek tölthették nyári szünidejüket.
Horváth Endre elmondta, az Erzsébet-program a jövőben tovább bővül, hiszen az elmúlt egy évben beigazolódott, hogy valóban lehetséges normatív alapon szociális üdültetési rendszert működtetni.

http://erzsebetprogram.hu/hirek.php?azon=71