2010. november 27., szombat

MR1-Kossuth Rádió Esti Krónika 2010.11.23. 17:52:15-17:54:29

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2010-11-23

Király Erzsébet riporter: – A Nemzetgazdasági Minisztérium támogathatónak tartja az egyetemek javaslatát. Horváth Endre helyettes államtitkár a Krónikának azt mondta, minden olyan tevékenység dinamizálja a gazdaságot, amely máshol megtermelt jövedelmet csoportosít át Magyarországra.

Horváth Endre: – A láthatatlan exportot, ami lehet turizmus is, de az oktatás is lehet, minden ilyen tevékenység az a gazdasági növekedést erősíti, és ezáltal a munkahely-teremtést is erősíti. Ha szolgáltatás-export keletkezik, az közgazdaságilag mindenképpen támogatandó.

Király Erzsébet riporter: – A helyettes államtitkár hozzátette, egyeztetnek a feltételekről az egészségügyi tárcával.

http://mediasarok.sote.hu/2010-november-26/

Minőségi fejlesztésekre van szükség a turizmusban

Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Kovács István, a Magyar Szállodaszövetség főtitkára és Németh Nándor, a Magyar Idegenforgalmi és Területfejlesztési Egyesület elnöke az Ütköző hétfői adásában.

Az esős időjárás miatt rövid volt, és hirtelen lett vége az idegenforgalmi főszezonnak. Turisták persze még jöhetnek Magyarországra, de ma, az Idegenforgalmi Világnapon érdemes arról is beszélni, hogy a gazdasági világválság idén mennyire éreztette hatását a hazai turisztikában és merre legyen az irány a jövőben.

http://www.mr1-kossuth.hu/archivum/minosegi-fejlesztesekre-van-szukseg-a-turizmusban.html