2010. december 11., szombat

Éllovasok lehetünk a jövő iparágában

http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/ellovasok_lehetunk_a_jovo_iparagaban.html

Éllovasok lehetünk a jövő iparágában

Az egészségipar és az arra épülő turizmus lesz a jövő iparága.

Az Észak-balatoni Polgári Klub rendezvényén Balatonfüreden elhangzott, hogy az egészségipar és az arra épülő turizmus lesz a jövő iparága, így Magyarországnak minél hamarabb ki kell használni világszínvonalú adottságait, hogy visszaszerezze a korábban elvesztett lehetőségeit. Az eseményen a turizmus helyzete mellett az Új Széchenyi-tervet és a Gyógyító Magyarország programot vitatták meg.

Horváth Endre turizmusfejlesztésért és egészségiparért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: „A turizmust kell a gazdaságfejlesztés egyik erős alappillérévé tenni Magyarországon. Hazánknak olyan, a világ minden pontján irigyelt adottságai vannak, hogy a turizmus, az egészségturizmus valódi kitörési pontot jelent" Hozzátette, hogy ezermilliárd forintos forrás áll rendelkezésre az Új Széchenyi-tervben, amelynek sokatmondóan a Gyógyító Magyarország az első fejezete.

Wossala György, az Észak-balatoni Polgári Klub alapítója szerint tőkeinjekcióra, reformra vár a hazai turizmus. Elmondta, üdvözlendők a kormány elképzelései és lépései, az Új Széchenyi-terv megoldást jelenthet a gondjaikra.

2010-12-11 10:04 Forrás: Magyar Hírlap

http://weborvos.hu/lapszemle/ellovasok_lehetunk_jovo_iparagaban/167073/