2011. január 20., csütörtök

Somogyban van az ország legjobb étterme, itt a tízes lista

http://nol.hu/mozaik/somogyban_van_az_orszag_legjobb_etterme__itt_a_tizes_lista

A Balatontól nem messze található Somogy megyei Visz településen lévő Chateau Visz étterem nyerte el a Gösser Bock - Dining Guide Díjat és lett ezzel az év étterme 2010-ben.

A díjátadó gálán csütörtökön kiosztották a különdíjakat és oklevéllel jutalmazták a döntőbe jutott top tíz - az Alabárdos, az Aranyszarvas, a Babel Delicate, a Bock Bisztró, a Chateau Visz, a Costes, a Csalogány 26, a Fausto's, a Kistücsök és az Onyx - éttermet.

Wiszkidenszky András, a Dining Guide étteremkalauz kiadója, a 60 tagú társadalmi zsűri elnöke a díjátadó ünnepségen kiemelte: a vendéglátó szakma azon dolgozik, hogy Budapestet kulináris fővárossá tegye a térségben.

Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a díjátadót követően az MTI-nek elmondta: jó célkitűzésnek tartja, hogy a szakma Budapestet kulináris fővárossá szeretné tenni. Ezt akkor lehet véghezvinni, ha folyamatosan új irányokat vonultat fel a vendéglátás. Mint mondta, a magyar élelmiszerek kiválóak, így alkalmasak arra, hogy a vendéglátóhelyek hazai alapanyagokat dolgozzanak fel. Budapest kulináris fővárossá tételéhez a külföldi vendégek mellett értő hazai közönségre is szükség van, mert ők biztosítják a stabil jövedelmet - tette hozzá a helyettes államtitkár.

A Dining Guide 2004-ben alapította az év étterme díjat, amely az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. 2005-ben a Fausto's, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte el a fődíjat, 2007-ben ismét a Fausto's étterem érdemelte ki az elismerést. 2008-ban a Bock Bisztró, míg tavaly a Costes nyerte el az év étterme címet. A díj névadó szponzora az idei évtől a Gösser Bock, így a díj neve is Gösser Bock - Dining Guide Díjra módosult.

A 2010-es év legjobbjai Az Utazó ünnepélyes díjátadóján

http://www.azutazo.hu/cikkek/2010-legjobbjai-az-utazo-magzin-unnepelyes-dijatadojan