2013. február 17., vasárnap

Az Magyar Turizmus Zrt. és az UNWTO is tart előadást az UTAZÁS szakmai Fórumon

2013.02.14. 15:59 | Turizmus Panoráma Bulletin
Az Utazás kiállítás szakmai napján, február 28-án a megnyitót követően számos, a turisztikai szakma mindennapjait érintő témáról tartanak előadást. A konferencia szervezésében a Turizmus Kft. is közreműködik. Csütörtökön délután a „best practice” elnevezésű előadásokon a desztinációs marketing, a szállodaipar és az utazásszervezés témaköröket érintik pénteken pedig a mobil és social marketing eszközökről is szó esik. A március 1-jei Fórum programok után a Budasys Bt. szervezésében a turizmus helyi gazdaságfejlesztő hatásáról tartanak előadásokat.

Az Utazás kiállításhoz kapcsolódóan 2013-ban először hirdették ki az Utazás Turisztikai Kommunikációs Díj pályázatot. A pályázatra ügynökségek, a megbízók és a diákok három kategóriában nevezhettek. A nevezési határidő február 10-én zárult. A kategóriák helyezettjeit szakmai zsűri határozza meg, melynek tagjai a Magyar Turizmus Zrt., a Turizmus Kft., a Kreatív magazin, a Magyar Marketing Szövetség és a Hungexpo szakértő képviselői. Két kategóriában közönségdíjat is átadnak. A közönség a kiállítás weboldalán szavazhat a pályamunkákra, melyeket a rendezvényen is bemutatnak. A pályázat célja, hogy ösztönözze a hazai turisztikai szolgáltatók hatékony kommunikációját, megismertesse a belföldi marketingkommunikációs tevékenység legjavát a nagyközönséggel és a szakmával.
A szakmai program mellett számos program várja a látogatókat. A külföldi díszvendég Szlovákia, belföldi díszvendég Nyíregyháza és a kulturális díszvendég Kalocsa városa lesz.
A programokról és a belépésről a www.utazas.hungexpo.hu és a www.facebook.com/utazaskiallitas oldalakon tájékozódhatnak. A szakmai programokon való részvétel regisztrációhoz kötött, mely a www.turizmus.com weboldalon lesz elérhető.