2011. február 8., kedd

Eredményesen zárult az idei Benelux vásári szezon

Rekordszámú, 118.650 fős látogatottsággal zárta kapuit február 7-én Belgium legnagyobb turisztikai seregszemléje, a Brüsszel/Salon des Vacances kiállítás. A politikai válsággal küszködő, de a gazdasági válságból egyre inkább kilábaló Belgiumban a kitazó turizmus 2010-ben már kismértékű, de határozott növekedést mutatott, +3,6%-kal meghaladva az előző évi eredményt, s Magyarországra is szerény, +1,4%-os növekedést produkálva – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Az 50m2-es magyar standon rendkívül intenzív volt az érdeklődés, amelyet hazánk soros EU elnökségi szerepe csak jobban növelt, különösen Brüsszelben, az EU fővárosában. Az EU elnökség tiszteletére a standot Dr. Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára és Hernyes Zoltán brüsszeli magyar nagykövet nyitotta meg a nagyközönség számára. A vásár kísérőrendezvényén, a Forum Danube in Dialogue konferencián előadást tartott Dr. Horváth Endre helyettes államtitkár, aki ezt követően a magyar standon interjút adott Urbányi Péterrel, a Magyar Turizmus Zrt. Benelux képviseletvezetőjével a Duna TV stábjának. A Heti Hírmondó c. műsorban bemutatott összeállítás az alábbi link alatt tekinthető meg a 36:57 perctől: http://80.249.172.27/video/2011_06/10010024718550.wmv

A stand attrakciója a kétóránként megtartott bor-, szalámi és pogácsa kóstoltatás, valamint tojásfestés volt. Az elmúlt időszakban zajlott le az Utrecht/Vaknatiebeurs, az Antwerpen/Vakantiesalon s végül a brüsszeli vásár, melyek mindegyikén önálló standdal vett részt a Magyar Turizmus Zrt.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2011. február 8.

Gyürky László