2011. április 17., vasárnap

Új forma élénkítheti a turizmust

Az új Széchenyi Pihenő Kártya célja a belföldi turizmus élénkítése, ami sokat segíthet a balatoni üdülőrégiónak is - mondta Horváth Endre, a Nemzeti Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Balaton Fejlesztési Tanács pénteki ülésén Siófokon.

Itt tárgyaltak a régió szennyvízkezelési és partvédőmű problémáiról, a halgazdálkodásáról és meteorológiai feladatairól. A BFT tagjai megszavazták, hogy a tanács kérjen 200-250 millió forint támogatást a kormánytól a balatoni partvédő művekben keletkezett károk helyrehozatalához. Bóka István, a BFT elnöke szólt arról is, hogy a balatoni szennyvízkezelés megoldására többszörösen kitolt, és utolsónak szánt határidő 2012 vége, de a probléma a mai napig megoldatlan.

MUISZ közgyűlés június 2-án

Június 2-án, 10 órai kezdettel tartják a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének soron következő közgyűlését Budapesten, a Hotel Gellértben. A szövetség kéri tagjait, hogy már most jegyezzék elő naptárukban az időpontot.

A közgyűlés előadói: Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Molnár József, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, akik az utaztatási szakmát pillanatnyilag leginkább foglalkoztató kérdésekről tartanak előadást.
A közgyűlésen sor kerül új tisztségviselők megválasztására is két megüresedett pozícióban: a kongresszusi és rendezvényszervezői szakterület érdekképviselője, valamint a közgazdasági bizottság új póttagjának megválasztása vált szükségessé. A témák fontosságára való tekintettel valamennyi tagszervezetének részvételére számít a MUISZ.