2010. december 13., hétfő

New Széchenyi Plan

New Széchenyi Plan
1. Ten Years On
2. Széchenyi Plan after Ten Years
3. Ten Years on –The Vision of the New Széchenyi Plan
4. A Compass to the Development Policy of the Next Decade:
The Development Areas of the New Széchenyi Plan
5. New Széchenyi Plan: an Open Platform and Risk Partnership

The programmes of the New Széchenyi Plan
I. Healing in Hungary—health industry
II. Renewal of Hungary–Green Economic Development
III. Home projects – residential property policy
IV. Enterprise promotion—development of business environment
V. Knowledge economy: science – innovation – economic growth
VI. Employment – work and performance oriented economy
VII. Transport—Transit economy

http://www.szechenyiterv.gov.hu/data/cms2084680/New_Szechenyi_Plan.pdf

Gyógyturizmus a kitörési pont

Balatonfüred - Az új Széchenyi-terv stratégiai célja a gyógyító Magyarország mint márkanév felépítése, a gyógyturizmus fejlesztése. Ezermilliárdos programról van szó,amely a helyi adottságok kiaknázását, az egyedi szolgáltatások megvalósítását támogatja.

Dr. Horváth Endre turizmusfejlesztésért és egészségiparért felelős helyettes államtitkár fogalmazott így az elmúlt hét csütörtökön az állami szívkórházban az Észak-balatoni Polgári Klub vendégeként tartott előadásában.

A turizmust és az egészségipart összekötő gyógyturizmus nem csupán új arcot és lehetőségeket adhat Magyarországnak, de javíthatja az életminőséget és tartós munkalehetőséget biztosíthat. Tízéves stratégiában gondolkodunk, fejleszteni kell a szolgáltatások minőségét és egyedi tartalmat kell nyújtani. Az önkormányzatok, az egészségügyi szolgáltatók, a vendéglátók összefogására számítunk, a közösen kigondolt fejlesztési projektjeiket támogatni fogjuk vélekedett az államtitkár, aki hangsúlyozta: Balatonfürednek komoly lehetőségei vannak ezen a téren is, hiszen a turizmusa mellett itt a szívkórház, valamint a gyógyvíz.

Az államtitkár elmondta, nagyon fontos feladatnak tartják a turisztikai projektek finanszírozási problémáinak megoldását, felmerült, hogy ennek érdekében létrehoznak egy turizmusbankot vagy állami hitelgarancia-programot indítanak.

Elhangzott, hogy a jelenlegi üdülésicsekk-rendszeren is változtatnak, hamarosan elindul az ezt kiváltó, lényegesen kedvezőbb feltételekkel igénybe vehető Széchenyi-pihenőkártya. Már zajlanak az egyeztetések a Balaton Fejlesztési Tanáccsal is arról, hogy hosszú távon milyen stratégiai célokat tűzzenek ki a tó térségében.

Az előadás előtt az est házigazdája, dr. Veress Gábor, a szívkórház igazgatója tartott rövid tájékoztatást az országos hírű intézmény munkájáról, illetve a kórház múltjáról.Az egészségügyi szolgáltatók, a vendéglátók és az önkormányzatok foghatnak össze.

http://naplo-online.hu/kronika/20101213_gyogyturizmus