2010. december 13., hétfő

Gyógyturizmus a kitörési pont

Balatonfüred - Az új Széchenyi-terv stratégiai célja a gyógyító Magyarország mint márkanév felépítése, a gyógyturizmus fejlesztése. Ezermilliárdos programról van szó,amely a helyi adottságok kiaknázását, az egyedi szolgáltatások megvalósítását támogatja.

Dr. Horváth Endre turizmusfejlesztésért és egészségiparért felelős helyettes államtitkár fogalmazott így az elmúlt hét csütörtökön az állami szívkórházban az Észak-balatoni Polgári Klub vendégeként tartott előadásában.

A turizmust és az egészségipart összekötő gyógyturizmus nem csupán új arcot és lehetőségeket adhat Magyarországnak, de javíthatja az életminőséget és tartós munkalehetőséget biztosíthat. Tízéves stratégiában gondolkodunk, fejleszteni kell a szolgáltatások minőségét és egyedi tartalmat kell nyújtani. Az önkormányzatok, az egészségügyi szolgáltatók, a vendéglátók összefogására számítunk, a közösen kigondolt fejlesztési projektjeiket támogatni fogjuk vélekedett az államtitkár, aki hangsúlyozta: Balatonfürednek komoly lehetőségei vannak ezen a téren is, hiszen a turizmusa mellett itt a szívkórház, valamint a gyógyvíz.

Az államtitkár elmondta, nagyon fontos feladatnak tartják a turisztikai projektek finanszírozási problémáinak megoldását, felmerült, hogy ennek érdekében létrehoznak egy turizmusbankot vagy állami hitelgarancia-programot indítanak.

Elhangzott, hogy a jelenlegi üdülésicsekk-rendszeren is változtatnak, hamarosan elindul az ezt kiváltó, lényegesen kedvezőbb feltételekkel igénybe vehető Széchenyi-pihenőkártya. Már zajlanak az egyeztetések a Balaton Fejlesztési Tanáccsal is arról, hogy hosszú távon milyen stratégiai célokat tűzzenek ki a tó térségében.

Az előadás előtt az est házigazdája, dr. Veress Gábor, a szívkórház igazgatója tartott rövid tájékoztatást az országos hírű intézmény munkájáról, illetve a kórház múltjáról.Az egészségügyi szolgáltatók, a vendéglátók és az önkormányzatok foghatnak össze.

http://naplo-online.hu/kronika/20101213_gyogyturizmus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése