2012. január 21., szombat

Parlamenti bemutatón az Erzsébet-utalvány

http://www.turizmusonline.hu/cikk/parlamenti_bemutaton_az_erzsebet_utalvany

A szombathelyi Németh Dorina rajza díszíti majd az Erzsébet-utalványok borítékjainak hátlapját - jelentették be pénteken délután a Parlamentben azon a sajtóbemutatón, amelyen a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2011. december elején meghirdetett, Árpádházi Szent Erzsébet „Adni jó” gyermekrajz-pályázat győztesét hirdették ki.

Az Erzsébet-utalvány forgalmazója, a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. meghívására gyerekekkel és kísérőikkel telt meg a Delegációs terem.

Mintegy 900 pályamű érkezett a felhívásra, ezek közül választotta ki a győztest a Jankovics Marcell vezette szakmai zsűri. A legjobb rajzokat készítő mintegy harminc gyerek megajándékozása és a kiállítás megtekintése után sajtótájékoztatón közölt részleteket az Erzsébet-program részleteiről Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Nagyon fontos feladat az, melyet a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány magára vállalt, mert a programnak az Erzsébet-utalványon kívül a rajzpályázat és az üdültetés is része. Ez utóbbi négy nagy csoportot pályáz meg: a fogyatékossággal élőket, a három vagy több gyermeket nevelő nagycsaládokat, a szociális és gyermekjóléti intézményben dolgozó szociális munkásokat és az idős, rászoruló embereket.

A pályázatot összesen kétmilliárd forint értékben hirdetik meg négy, darabonként 500 milliós alprogram keretében. Január 16-a óta több, mint tízezer pályázat érkezett be, és mintegy nyolcezer érdeklődő telefonhívást kaptak.

Kitért a részletekre is: a gondoskodó állam vagyona megőrzése mellett, több választási lehetőséget is kínálnak majd a Human-Jövő 2000 Nonprofit Kft., állami tulajdonú vállalat üdülőiben. Alapesetben legalább félpanziós ellátással, akár négy-öt napot is üdülhet a nyertes.

Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke az Erzsébet programról szóló rövid beszédében a szociális üdültetés fontosságát hangsúlyozta.
 2012. március 1-jétől minden olyan adat megtalálható lesz a Humánjövő internetes oldalon, mely segíti a nyertes pályázót abban, hogy kiválaszthassa az igényeinek leginkább megfelelő szállodát.

Bódi Ágnes

Kihirdették a rajzpályázat győzeteseit az Erzsébet-utalvány bemutatóján

Az Erzsébet-program részleteiről közölt részleteket Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az Erzsébet utalvány sajtóbemutatójával egybekötött, Adni jó gyermek-rajzpályázat eredményhirdetésén pénteken, a Parlamentben.

Nagyon fontos feladat az, melyet a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány magára vállalt, hiszen - mint fogalmazott - a programnak nem csupán az Erzsébet-utalvány, hanem a rajzpályázat és az üdültetés is része. Ez utóbbi négy nagy csoportot pályáz meg: a fogyatékossággal élőket, a három vagy több gyermeket nevelő nagycsaládokat, a szociális és gyermekjóléti intézményben dolgozó szociális munkásokat és az idős, rászoruló embereket.

A pályázatról szólva elmondta, hogy azt összesen kétmilliárd forint értékben hirdetik meg négy, darabonként 500 milliós alprogram keretében. A program sikerét mutatja - tette hozzá -, hogy január 16-a óta több, mint tízezer pályázat érkezett be, és mintegy nyolcezer érdeklődő telefont kaptak.

Hangsúlyozta: ha sikeres az utalvány, akkor még nagyobb mértékben tudnak ezeknek a társadalmi csoportoknak pályázatot kiírni üdültetésre, ami testnek és léleknek egyaránt feltöltődést jelenthet. A részletekről szólva elmondta: a gondoskodó állam vagyona megőrzése mellett, több választási lehetőséget is kínálnak majd a Human-Jövő 2000 Nonprofit Kft., állami tulajdonú vállalat üdülőiben. Alapesetben legalább félpanziós ellátással, akár négy-öt napot is üdülhet a nyertes - emelte ki.

Soltész Miklós arról is tájékoztatott, hogy 2012. március 1-jétől minden olyan adat megtalálható lesz a www.humanjovo.hu internetes oldalon, mely segíti a nyertes pályázót abban, hogy kiválaszthassa az igényeinek leginkább megfelelő szállodát.

A rajzpályázat eredményhirdetését megelőzően Jankovics Marcell értékelte a beérkezett képeket. Elmondta, hogy a mintegy kilencszáz rajzból harmincat választottak ki és az igen színvonalas művek közül az első helyezett rákerül majd az utalványt tartalmazó borítékokra is.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány munkatársai a sajtótájékoztató keretében részletesen bemutatták az utalványt, valamint a megrendelés és kiszállítás módjáról is tájékoztattak. További részleteket az alapítvány honlapján (www.erzsebetutalvany.hu) érhetnek el.

(kormany.hu)