2011. október 11., kedd

Kezdődhet a strandépítés Miskolcon

Miskolc, 2011. október 11., kedd (MTI) - Hamarosan megkezdődhet Miskolcon a Selyemréti Strandfürdő újjáépítése, fejlesztése, bővítése, a csaknem 900 millió forint értékű munka kivitelezése azért váratott, mert a Közbeszerzési Döntőbizottságon az egyik pályázó megtámadta az eredményt - tájékoztatta Pásztor Imre, a miskolci önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. szóvivője az MTI-t kedden.

Törvény készül a turizmusról és vendéglátásról

Budapest, 2011. október 11., kedd (MTI) - Néhány hónapon belül elkészül a tárcánál a turizmusról és vendéglátásról szóló törvényjavaslat, amelynek a végleges szövegezésébe bevonják a szakmát is - mondta Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a 30. Hoventa Nemzetközi szálloda-, vendéglátóipari és gasztrotechnikai szakkiállítás megnyitóján kedden a Hungexpo vásárközpontban, Budapesten.

Szorosabb együttműködés a magyar és osztrák natúrparkok között

Kőszeg, 2011. október 10. hétfő (MTI) - Szorosabb együttműködésre törekszik egymással a kőszegi Natúrparkért Egyesület és az osztrák Geshriebensteint Naturpark Verein; egy október első napjaiban indult projekt keretében innovatív, határon átnyúló, egységes és fenntartható natúrparki térséget szeretnének létrehozni - tájékoztatta hétfőn Básthy Béla, Kőszeg alpolgármestere az MTI-t.