2011. január 6., csütörtök

Aranykulcsos újévi köszöntő

http://turizmus.com/cikk/index/5/10002/turizmus_hirek/8922?CAKEPHP=35296314ac5ff0d375d2cbc61848b0cb

2011-et is együtt köszöntik az Aranykulcsosok

http://www.vendeg.hu/cikk/2011_et_is_egyutt_koszontik_az_aranykulcsosok

Top elegáns helyszínre, a főváros egyik legújabb szórakoztató központjába, a Nyugati pályaudvar szomszédságában, a sokak által még ismeretlenül hangzó Eiffel térnél lévő Mix Étterembe hívták ezúttal újévi koccintásra a Magyar Szállodaportások Aranykulcsos Egyesülete tagtársaikat, barátaikat és azoknak a cégeknek a képviselőit, akikkel az év folyamán együtt dolgoznak.

Ungár Tamás elnök köszöntő szavai után Biliczki Sándor, a vendéglátó hely tulajdonosa mutatta be röviden Budapest egyik legtrendibb, mostanság legszebb szórakoztató központját, ahol helyet kapott bár, étterem és klub – mindez 1500 m2-en. A tulajdonost egyébként a szakma korábbról a Costes-ben eltöltött 8 év okán ismerheti, akárcsak az onnan magával hozott sztárséfet, Nicolas Delgado-t, akinek Costes-beli munkája alatt született meg tulajdonképpen Magyarország eddig egyetlen Michelin-csillaga. Az új helyen azonban, mint Biliczki elmondta, nem a Michelin-csillagot célozzák meg, hanem egy olyan különleges gasztronómiai és szórakoztató központ megteremtésén és sikeres működtetésén fáradoznak, amely akár céges rendezvények lebonyolítására is tökéletesen alkalmas. Egyszerre 150 ember vacsorázhat a gyönyörű környezetben, bisztró kategóriájú és formájú ételek közül válogathat – persze, Delgado van a konyhán, ezért a csúcsminőség e téren is garantált.

Majd Horváth Endre, minisztériumi helyettes államtitkár köszöntötte az egybegyűlteket, aki kihangsúlyozta, bár a decemberi KSH-adatok még nem publikusak, azonban nyilvánvaló, hogy bár Budapesten a vendégéjszakaszám erősen nőtt, azonban az alacsony árak miatt a bevételi oldal még mindig hagy maga után kívánni valót. Niklai Ákos a Magyar Szállodaszövetség nevében emelte poharát az új év alkalmából egybegyűlt szállodaportásokra, és kiemelte, hogy az elmúlt év egyik közös nagy rendezvénye volt a szállodaportások versenye, amelyet az MSZSZ-szel karöltve rendeztek.

Ungár Tamás, a hazai Aranykulcsosok elnöke beszédét egy perces néma emlékezéssel kezdte – hiszen Gunst András, a szakma nagyja (mint erről lapunkban is hírt adtunk), már nem lehetett jelen az új évi köszöntőn. Majd röviden felsorolta az elmúlt év legsikeresebb rendezvényeit, közös programjait, és az idei esztendőből a Kanadában megrendezendő nemzetközi Aranykulcsos Kongresszust emelte ki. Elhangzott még, hogy sajnos „olcsók vagyunk, és rosszak a mutatóink”, de idén már várható lassú emelkedés, hiszen áremelés van minden házban, és a januári-februári „nagy halál” után bízvást reménykedhetünk abban, hogy több vendég érkezése várható. Végül az egész csapatot egész évben óriási energiával összefogó elnök megköszönte teljes vezetőségének is a közös munkát, és emelte pezsgős poharát a meghívottakra, köszöntve az új esztendőt.