2013. március 30., szombat

Megkezdődtek a kétoldalú szakmai egyeztetések - Calypso

http://calypso-off2013.eu/hu/news/view/1,Megkezdodtek_a_ketoldalu_szakmai_egyeztetesek


Megkezdődtek a kétoldalú szakmai egyeztetések

2013.02.11
Év elején Budapesten került megrendezésre az "OFF2013" partnerek találkozója, ahol a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, valamint a Krakkói Közgazdaságtudományi Egyetem képviselői közösen fektették le a 11 hónapon át tartó, az Európai Unió támogatásával megvalósuló "OFF2013" projekt alapjait.
Mind Magyarországon, mind Lengyelországban már januárban megkezdődtek a nemzeti szintű szakmai egyeztetések, valamint az induló projekt háttérmunkáinak előkészítése.
A Budapesten megrendezett szakmai találkozó keretében többek között bemutatásra került a jelenlegi magyar, illetve lengyel szociálturisztikai struktúra, a keresleti és a kínálati oldal, az adott célcsoportok szociálgazdasági profilja, anyagi lehetőségeik, igényeik, korlátaik, utazási szokásaik.
A találkozó lehetőséget adott az "OFF2013" projekt megvalósításhoz szükséges lépések megfogalmazására, valamint a két ország közötti közös munka lehetőségeinek feltérképezésére.
Magyarország és Lengyelország között ez volt az első szociálturisztikai szakmai egyeztetés.