2012. november 27., kedd

Tartalmas konferencia a KDNP Turizmus szakbizottsága szervezésében

2012.11.26. 13:42 | Turizmus Panoráma Bulletin

A Kereszténydemokrata Néppárt( KDNP) tizenkét szakbizottsága egy időben tartott konferenciájára november 24-én a budapesti Művész Moziban került sor. Közülük a Turizmus szakbizottság ülését kiemelt figyelem övezte, nem utolsó sorban a tartalmas programnak és az illusztris előadóknak köszönhetően.
Váratlan elfoglaltsága miatt levélben üdvözölte a tanácskozást Szalay Ferenc, az Országgyűlés Sport és turizmusbizottságának elnöke, ismertetve a bizottságnak az ágazat érdekében tett erőfeszítéseit és eredményeit.

Nagy érdeklődéssel követte a hallgatóság - melynek soraiban a turizmusban dolgozó vállalkozások is képviseltették magukat - a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettesét, Horváth Gergelyt, aki a 2013-as marketingtervet ismertette.



Pálffy István, a KDNP parlamenti képviselője és kommunikációs vezetője Kereszténydemokrácia és turizmus címmel tartott előadásában egyebek mellett a Mária zarándokútvonal létrejöttét méltatta.
Horváth Endre (képünkön), a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány főtanácsadója a konferencia turisztikai szakbizottságának ülésén elsőként az Erzsébet-program alapját jelentő egy éves Erzsébet-utalványról beszélt, az aktualitások mellett hangsúlyozva: az elmúlt egy év bebizonyította, valóban lehetséges normatív alapú szociális üdültetési rendszert működtetni Magyarországon.
Dr. Hevessy Gábor, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége választmányi tagja a szállodaipari gondokat ismertető előadásában a szövetség aktuális helyzetértékelését és a kilábalás irányába teendő lépésékre vonatkozó javaslatait ismertette, eljuttatva a MSZÉSZ legfontosabb lobbiüzeneteit a hallgatósághoz.
Bodor Zoltán rehabilitációs szakmérnök azokról a tennivalókról beszélt, mely a fogyatékkal élők esélyegyenlőségét a mainál jobban biztosítaná a turizmus területén is. Míg például a bíróságok kerekesszékes megközelítése csaknem teljes egészében megoldott, a turisztikai infrastruktúra e téren sajnálatos módon nem jár az élen, és akkor még nem beszéltünk a hallás és látáskorlátozottak szempontjairól.
Az előadások között hallhattak még a borturizmus és a hazai kisvasutak kiaknázásában rejlő lehetőségekről, törekvésekről. A hallgatóság végül lehetőséget kapott az előadókhoz címzett kérdések feltételére is, ezek többsége szállodás tematikában érkezett.
Bár a KDNP nem delegál tagot a parlamenti szakbizottságba, a párt a Turizmus szakbizottsága révén szakmai háttértámogatást nyújt honatyáknak– mondta el a Turizmus Panoráma Bulletinnek Kocsy Béla, a KDNP Turizmus szakbizottsága elnöke, a konferenciablokk levezető elnöke, aki „civilben” egyúttal a Hotel Borsodchemet is irányító Polimer Sz. Kft. ügyvezetője.


http://turizmus.com/cikk/index/Tartalmas%20konferencia%20a%20KDNP%20Turizmus%20szakbizotts%C3%A1ga%20szervez%C3%A9s%C3%A9ben