2010. december 2., csütörtök

Új irány a turizmusban: négyen egy lovon

http://www.gazdasagiradio.hu/cikk/51122/

Spa & Wellness 9. Egészség, Turizmus és Életmód kiállítás

http://vendon.hu/index.php?p=1071

EDEN díjátadás az Európai Turizmus Nap keretében

http://www.tiszatoinfo.hu/hirek/eden-dijatadas-europai?objectParentFolderId=138531

Pozitív ígéretek a szállodás szakmának

A csaknem száz szálloda részvételével december 1-jén és 2-án, nagy sikerrel lezajlott MSZSZ értékesítési szeminárium után december 2-án délután a plenáris üléssel hivatalosan is megkezdődött a Magyar Szállodaszövetség 34. közgyűlése Sümegen, a Hotel Kapitány Wellness-ben. Az eseményen a házigazda Papp Imre várkapitány és Rátosi Ferenc polgármester köszöntőjét követően Horváth Endre gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár számolt be a szállodás szakmának az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) részleteiről és az egyéb, aktuális szakmai ügyekről.

Mint mondta, az ÚSZT napokon belül véglegessé válik, kidolgozásával párhuzamosan folyamatosak voltak az egyeztetések az MSZSZ-szel is. A január 15-én megjelenő pályázatok elsősorban nem mennyiségi, hanem minőségi fejlesztéseket részesítenek majd előnyben, s a szálláshely-fejlesztések mellett lesznek pályázati lehetőségek a vendéglátás számára is, az egészségipar céljaival összhangban. Az ÚSZT keretében, melynek anyagi hátterét az uniós pénzek jelentik, összességében 120 milliárd forint jut majd turizmusra.
Horváth Endre kiemelte: meg van a szándék a régóta várt, nagy befogadóképességű kongresszusi központ létrehozására is, igény szerint erre is hajlandó a kormányzat pályázati forrásokat rendelkezésre bocsátani. A politikus szólt az Országmárka Tanács tevékenységéről, melynek fókuszában az országkép márkázása áll a „föld alatti vízkincs” motívum mentén, s azt ígérte, 2011 végére elkészül a Turizmus Törvény is.
A távoli célokat kiemelve a korábban már elhangzott perspektívákat vázolta: 10 év alatt szeretnék a turizmus nemzetgazdaságban játszott szerepét és az ágazatban dolgozók létszámát is duplájára növelni, továbbá - a Gyógyító Magyarország koncepció mentén – hazánkat Európa gyógyturisztikai központjává fejleszteni.

http://www.turizmuslight.com/cikk/index/5/10002/turizmus_hirek/8317

Vadim Karmazin: Belarús se interesa por la experiencia de desarrollar el turismo en el balneario húngaro del lago Balatón

KESZTHELY, 30 nov (BelTA). – Belarús se interesa por la experiencia de desarrollar el turismo en el balneario húngaro del lago Balatón, declaró Vadim Karmazin, director del departamento de turismo adjunto al Ministerio de Turismo y Deporte de Belarús, durante la entrevista con Ferenc Ruzic, presidente del Consejo de Desarrollo del Lago Balatón, comunica el corresponsal de BelTA.

La delegación belarusa, en que entraron los representantes del Ministerio de Turismo y Deporte de Belarús, Comité Ejecutivo de la provincia de Minsk, Comité Ejecutivo de la región de Miádel, Cámara de Comercio e Industria de Brest, visitó Keszthely, centro del balneario del lago Balatón durante la celebración de la 2ª sesión de la comisión intergubernamental belaruso-húngara para la colaboración económica.

Ferenc Ruzic contó a los huéspedes sobre la ley que fue aprobada hace unos 20 años y está orientada a proteger el lago Balatón.

El Consejo de Desarrollo del Lago Balatón representa y defiende los intereses del lago. Su objetivo es realizar el control de ténderes para nuevos proyectos y de estado del medioambiente. Los colaboradores del consejo preparan los estudios científico-técnicos para el desarrollo de la región.

El turismo es una de las principales partes integrantes de la economía local. En la actualidad se examina la opción de desarrollar el turismo de pesca y compañías navieras.

El tema de desarrollo del turismo también fue deliberado durante la entrevista de la delegación belarusa con Endre Horváth, Secretario de Estado del Ministerio de Economía Nacional de Hungría, y Gergely Horváth, director general de la empresa “Turismo húngaro”, S.C.-0-

http://news.belta.by/es/news/society?id=597214