2011. február 5., szombat

Kihirdették a Magyar Turizmus Minőség Díjasokat

A Nemzeti Turisztikai Bizottság idén is kiosztotta a Magyar Turizmus Minőség Díjakat. Az új pályázók közül négy vendéglátóhely és kilenc szálloda kapta meg az elismerést.

A Magyar Turizmus Minőség Díjat, amely a hazai turisztikai szolgáltatások minősítésének egységes és megbízható minősítésére szolgál, 2006 óta ítéli oda a Nemzeti Turisztikai Bizottság. A díj megszerzése bizonyítja, hogy a szolgáltató megfelel a besorolásának, vagy annál magasabb szintű szolgáltatást kínál vendégeinek. A díj nemzetközi elismertségét jelzi, hogy 2007-ben a HOTREC, az Európai Uniós tagországok szállodai és vendéglátó szövetségeinek szakmai szervezete) akkreditálta a programot. Ennek megfelelően a Magyar Turizmus Minőség Díj európai minősítést is jelent az óta.

A 2010-es pályázók közül végül a következők nyerték el a címet:

Éttermek: Borssó Bistro (Budapest), Tercia Fertőendréd, Tercia Hubertus (Sopron), Tercia Kópháza

Szállodák: Abacus Business&Wellness Hotel (Herceghalom), Danubius Health Spa Resort Aqua (Héviz), Expo Congress Hotel (Budapest), Globall Football Park és Sporthotel (Telki), Hunguest Hotel Flóra (Eger), Hunguest Hotel Palota (Lillafüred), Opera Garden Hotel&Apartments (Budapest), Spirit Hotel Thermal Spa (Sárvár), Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak (Szilvásvárad).

A díj három esztendeig érvényes. A korábbi években már kitüntetett éttermek és szállodák közül 30 regisztrált, hogy meghosszabbítsa, közülük 21 újabb három évig viselheti a címet.

Új Széchenyi Terv - MVTV Archív 2010.07.16