2011. december 21., szerda

Erzsébet-elfogadók: bővül a kör

A Reál és a Coop kiskereskedelmi hálózatok is csatlakoztak az Erzsébet étkezési utalványt – a cafeteria régi-új elemét – elfogadó helyekhez. Az erről szóló megállapodást Guller Zoltán, a rendszert üzemeltető Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. ügyvezetője, Boros Péter, a Co-op Hungary Zrt. kereskedelmi igazgatója, valamint Kujbus Tibor, a Reál Hungária Kft. első embere írta alá. Guller hangsúlyozta: folyamatosan bővül az Erzsébet étkezési utalványt elfogadó helyeket száma, jelenleg 11 610 kereskedőnél lenne lehetséges az elfogadás, terveik szerint jövő február első hétfőjére húszezret számlál majd a hálózathoz csatlakozó kereskedők száma.

Népszabadság| 2011. december 21.

A Coop üzletláncnál első körben mintegy négyezer üzletben fogadják majd el az Erzsébet étkezési utalványt. A Reál eddig mintegy tízmilliárd forintos forgalmat ért el utalványok beváltásával üzleteiben, ezért kiemelten fontosnak tartja a cafeteriának ezt az elemét. Kujbus Tibor elmondta: a Reál kétezer üzletében lehet majd felhasználni az Erzsébet étkezési utalványt, s ebben a hálózatban is hatalmas arányt képvisel. 2012. január 2-án indul az az internetes felület, amelyen keresztül a munkaadók igényelhetik az Erzsébet étkezési utalványt.

Az utalvánnyal februártól lehet fizetni. A tervek szerint akkorra legalább húszezer elfogadóhelyet számlál majd a hálózat, ami már országos lefedettségnek nevezhető. Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: a két ünnep között is dolgoznak azon, hogy a szociális üdültetés lendületet kapjon. Guller Zoltán szerint az Erzsébet étkezési utalvány pénzügyi eredményét teljes egészében az Erzsébet programban a Nefmi szociális üdültetési, étkezési programjára fordítják, transzparens módon. (Hírösszefoglalónk)