2011. április 22., péntek

János evangéliuma, 18. fejezet

11 ...Ne ürítsem ki a kelyhet, amelyet az Atya adott nekem?

Látogatás a Király utcában

Újrafelfedezésre érett desztináció a Velencei-tó

Gárdony - Turisztikai fórumot tartottak pénteken a Simon Panzió és Borászatban. A Velencei-tó térségében két TDM-szervezet közel 100 millió forintot nyert a fejlesztésre.

A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a Velencei-tó turizmusának kilátásaira a turisztikai desztinációs menedzsmentek tükrében. L. Simon László országgyűlési képviselő ismételten hangsúlyozta, hogy szükség lesz a Velencei-tó-törvényre, a térség érdekében megvalósított turisztikai beruházásokra. Kiemelte, hogy a helyi termékekkel az ország élvonalába kerülhet a tókörnyék. Horváth Endre, a gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár az ország előtt álló lehetőségekről, a gyógyító Magyarország elképzelésről is szólt. E témában a tókörnyék, a fürdők szintén megtalálhatják a lehetőségeket. A helyettes államtitkár azt is hozzátette, nyílt tervezéssel készül a turizmustörvény, amelybe bekerülnek turisztikai stratégiák, célok, amelyekről lehet véleményt mondani, javaslatot tenni. A Magyar TDM Szövetség elnöke, Balogh Károly szerint a helyi menedzsmentek a turizmus térségi letéteményesei. Somossy Eszter TDM-munkaszervezet vezető a gárdonyi és a velencei TDM együttműködéséről tartott prezentációt, majd a résztvevők kérdéseket tettek fel az előadóknak.

A falusi turizmus érdekében a vendégasztalról és az adókedvezményről kérdezett Törzsök Tibor, az egyesület örökös elnöke. Az államtitkár kifejtette, a vendégasztal témában tárgyalnak, adókedvezményre ebben a gazdasági helyzetben nem lehet számítani, legfeljebb az adminisztrációs terhek csökkentésére. Az üdülési csekkre és a Széchenyi-pihenőkártyára vonatkozott Lencsés Piroska vállalkozó kérdése. Tapasztalata, hogy kevés a foglalás, mintha nem használnák a csekket a munkavállalók. Az év első negyedében 10 milliárdos volt az üdülésicsekk-értékesítés, hangzott a válasz, a pihenőkártya előnyei csak későbbi időpontban jelenkezhetnek a turizmusban.

Velencei-tó turizmusának kilátásai a TDM tükrében turisztikai fórum