2010. november 15., hétfő

2011 a gyógyturizmus, egészségturizmus éve Magyarországon

Az Este vendége Horváth Endre, helyettes államtitkár és Kovacsics Imre, egy fürdőholding elnök-vezérigazgatója

http://premier.mtv.hu/Hirek/2010/11/14/20/2011_a_gyogyturizmus_egeszsegturizmus_eve_Magyarorszagon.aspx

Országos Turisztikai Konferencia (TDM – Leader – Határon átnyúló együttműködések – Helyi termékek)

Magyarország eddigi talán legjelentősebb TDM - konferenciájára kerül sor Bükfürdőn december 2-3. között.

http://www.koszeg.hu/aktualis/hirek/content.php?id=6593

Folyamatosan egyeztet az egészségüggyel a Nemzetgazdasági Minisztérium

A Turizmus Panoráma Bulletinben megjelent, hogy az egészségügyi tárca Semmelweis-tervét elolvasva az a benyomás, hogy a NEFMI nem érti az egészségturizmust. A témával kapcsolatban kértük Horváth Endre véleményét. A gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy egy vitaanyagról van szó, amelyet ismernek a József-nádor téren is, s biztos abban, hogy a folyamatos egyeztetés végére a helyére kerül majd az egészségturizmus.

Horváth Endre hozzátette: a minisztériumok feladatkörét leíró statutumban is rögzítve van a két tárca együttműködési felelőssége, s ennek mindkét fél eleget is tesz, ráadásul nem csak az egészségturizmus témakörében, hanem pl. a magyar gyógyszeripar versenyképességével kapcsolatos egyeztetések során is.
A helyettes államtitkár a stratégiai programalkotás erősségének nevezte, hogy a nyilvánosság már a transzparens munkafolyamatok során véleményt nyilváníthat egyes kérdésekben, így például biztos abban, hogy az egészségügyi tárca is várja a turisztikai szakma észrevételeit a Semmelweis tervvel kapcsolatban. Horváth Endre hozzátette még, meg kell érteni minden érintettnek, hogy a külföldiek magyarországi gyógykezelése nem veszélyeztetheti a magyar állampolgárok ellátását, hanem valóban a le nem kötött kapacitások értékesítésére kell koncentrálni.

http://www.turizmus.com/cikk/index/Folyamatosan%20egyeztet%20az%20eg%C3%A9szs%C3%A9g%C3%BCggyel%20a%20Nemzetgazdas%C3%A1gi%20Miniszt%C3%A9rium?CAKEPHP=deae6afa855a970567bf1b86dffe1a35