2011. január 17., hétfő

„Forum Danube in Dialogue“

http://www.euagenda.eu/upload/program/6861=Rm9ydW0gRGFudWJlIGluIERpYWxvZ3VlIC0gUHJvZ3JhbW1lIDAzLjAyLjIwMTEucGRm/Forum%20Danube%20in%20Dialogue%20-%20Programme%2003.02.2011.pdf

Panel discussion & Stakeholder talks
Brussels Fairs and Exhibitions, Place de Belgique 1
at fair “Salon des Vacances”
Administration building, room Cińedoc

3rd February 2011
1.30 p.m. Registration
2 p.m. to 4 p.m. Forum Welcome and Key Notes:

Johanna Mikl-Leitner, Vice-President of AER Assembly of European Regions,
Minister for Employment, Women, Family, Social and
EU affairs of Lower Austria (A) (tbc)

Hannes Swoboda, MEP, Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats (tbc)

Moderator: Dr. Christian Baumgartner, Secretary General of Naturefriends International (NFI)

Panel:

Silvia-Adriana Ţicău, MEP, Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats

Michael Cramer, MEP, Group of the Greens/European Free Alliance,

Dr. Meglena Plugtcheiva, Member of Bulgarian National Parliament

Dr. Endre Horváth, deputy state secretary, Ministry of National Economy of the Republic of Hungary
(tbc)

Gordana Plamenac, CEO NTOS National Tourism Organization Serbia

Johann Sollgruber / Nathalie Verschelde, EC, DG Regional Policy

Hungarian Semester 2011 Opening ceremony

http://eu2011.geography.hu/hun/euhun_downloads/Hungarian-Semester_Agenda_10-01-2011.pdf

Hetvenszeresen megtérült a magyar díszvendégség a Ferienen

http://www.turizmus.com/cikk/index/Hetvenszeresen%20megt%C3%A9r%C3%BClt%20a%20magyar%20d%C3%ADszvend%C3%A9gs%C3%A9g%20a%20Ferienen?CAKEPHP=c630b262b23913913907d987f87ecb43

Az előzetes értékelések alapján Magyarország számára jelentős promóciós hatással és üzleti sikerrel járt, hogy a magyar EU-elnökség és a Liszt-év apropóján díszvendégként vett részt az idei bécsi utazási kiállításon: a FERIEN Messén (www.ferien-messe.at). A kiemelt díszvendég státusszal járó megkülönböztetett figyelem a becslések alapján a sajtómegjelenéseken keresztül legalább 350 ezer eurós közvetlen promóciós hatást jelentett Magyarországnak, mint turisztikai desztinációnak.

Az elmúlt napokban olyan neves és olvasott osztrák lapok szenteltek többoldalas összeállítást Magyarországnak, mint a Kronen Zeitung, a Kurier, a Freizeit Magazin, illetve a legtöbb napilap, és valamennyi szakmai újság is részletesen beszámolt hazánk bécsi díszvendégségéről. Az ORF, a TW1, az Austria 9 TV több, az MT Zrt. munkatársaival készült interjút is sugárzott, illetve közvetít a témában. Figyelembe véve, hogy a Magyar Turizmus Zrt. díszvendégséggel járó pótlólagos kiadásai alig 5 ezer euróra tehetőek, így a kiállításon való részvétel csak a direkt reklámértéket tekintve is mintegy hetvenszeresen megtérült.

Közép-Európa legnagyobb utazási vásárán január 13. és 16. között a Magyar Turizmus Zrt. 18 hazai társkiállítójával összesen 14 szakmai és nagyközönségi kísérőprogramon, valamint az újszerű kialakítású 150 m2-es nemzeti standján keresztül prezentálta hazánk gazdag turisztikai- és kulturális kínálatát. A sikeres üzleti tárgyalások után több osztrák tour operator jelezte, hogy idei programkatalógusát tovább bővíti magyarországi ajánlatokkal, s újdonságként Kelet-Magyarország erőteljesebb hangsúllyal szerepel majd az Ausztriából hazánkba szervezett utak terén. A FERIEN Messét idén mintegy 120 ezer érdeklődő kereste fel, akik 70 ország 800 kiállítójával találkozhattak.

A bécsi FERIEN Messén a magyar díszvendégség nyitánya volt annak a 20 elemből álló programsorozatnak, amely az EU-elnökség jegyében az ausztriai magyar külképviseletek (Nagykövetség, Collegium Hungaricum, Magyar Turizmus Zrt.) összefogásában 2011 év első felében kerül lebonyolításra Ausztria nagyvárosaiban. További információ letölthetőek innen: www.ungarn-tourismus.at.

(A képen Pfiffer Katalin - Magyarország Borkirálynője, majd balról jobbra:
Szalay-Bobrovniczky Vince - Magyarország bécsi nagykövete, Kovács Balázs – az MT Zrt. bécsi képviseletének vezetője, Horváth Gergely - az MT Zrt. vezérigazgatója, Horváth Endre – a Nemzetgazdasági Minisztérium, gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár)