2011. január 17., hétfő

Hetvenszeresen megtérült a magyar díszvendégség a Ferienen

http://www.turizmus.com/cikk/index/Hetvenszeresen%20megt%C3%A9r%C3%BClt%20a%20magyar%20d%C3%ADszvend%C3%A9gs%C3%A9g%20a%20Ferienen?CAKEPHP=c630b262b23913913907d987f87ecb43

Az előzetes értékelések alapján Magyarország számára jelentős promóciós hatással és üzleti sikerrel járt, hogy a magyar EU-elnökség és a Liszt-év apropóján díszvendégként vett részt az idei bécsi utazási kiállításon: a FERIEN Messén (www.ferien-messe.at). A kiemelt díszvendég státusszal járó megkülönböztetett figyelem a becslések alapján a sajtómegjelenéseken keresztül legalább 350 ezer eurós közvetlen promóciós hatást jelentett Magyarországnak, mint turisztikai desztinációnak.

Az elmúlt napokban olyan neves és olvasott osztrák lapok szenteltek többoldalas összeállítást Magyarországnak, mint a Kronen Zeitung, a Kurier, a Freizeit Magazin, illetve a legtöbb napilap, és valamennyi szakmai újság is részletesen beszámolt hazánk bécsi díszvendégségéről. Az ORF, a TW1, az Austria 9 TV több, az MT Zrt. munkatársaival készült interjút is sugárzott, illetve közvetít a témában. Figyelembe véve, hogy a Magyar Turizmus Zrt. díszvendégséggel járó pótlólagos kiadásai alig 5 ezer euróra tehetőek, így a kiállításon való részvétel csak a direkt reklámértéket tekintve is mintegy hetvenszeresen megtérült.

Közép-Európa legnagyobb utazási vásárán január 13. és 16. között a Magyar Turizmus Zrt. 18 hazai társkiállítójával összesen 14 szakmai és nagyközönségi kísérőprogramon, valamint az újszerű kialakítású 150 m2-es nemzeti standján keresztül prezentálta hazánk gazdag turisztikai- és kulturális kínálatát. A sikeres üzleti tárgyalások után több osztrák tour operator jelezte, hogy idei programkatalógusát tovább bővíti magyarországi ajánlatokkal, s újdonságként Kelet-Magyarország erőteljesebb hangsúllyal szerepel majd az Ausztriából hazánkba szervezett utak terén. A FERIEN Messét idén mintegy 120 ezer érdeklődő kereste fel, akik 70 ország 800 kiállítójával találkozhattak.

A bécsi FERIEN Messén a magyar díszvendégség nyitánya volt annak a 20 elemből álló programsorozatnak, amely az EU-elnökség jegyében az ausztriai magyar külképviseletek (Nagykövetség, Collegium Hungaricum, Magyar Turizmus Zrt.) összefogásában 2011 év első felében kerül lebonyolításra Ausztria nagyvárosaiban. További információ letölthetőek innen: www.ungarn-tourismus.at.

(A képen Pfiffer Katalin - Magyarország Borkirálynője, majd balról jobbra:
Szalay-Bobrovniczky Vince - Magyarország bécsi nagykövete, Kovács Balázs – az MT Zrt. bécsi képviseletének vezetője, Horváth Gergely - az MT Zrt. vezérigazgatója, Horváth Endre – a Nemzetgazdasági Minisztérium, gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése