2012. február 2., csütörtök

Csak pályázni kell, és támogatják üdülését + Képek

LM
MNO
2012. február 02., csütörtök 13:56

Már a napokban megkezdhetik jól megérdemelt pihenésüket az Erzsébet-program első eredményes pályázói – derül ki az Erzsébet-utalvány honlapjáról. Aki megfelel a kritériumoknak, annak automatikusan odaítélik a támogatást.

Négy család már meg is kapta a hétvégén támogatását a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnökétől, dr. Horváth Endrétől egy emléklap kíséretében. Az Erzsébet-programon belül első körben kétmilliárd forintra pályázhatnak nehéz anyagi helyzetben lévők négy kategóriában. „Aki megfelel a kritériumoknak, az automatikusan sikeressé válik a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, de legkésőbb február 29-ig”, a támogatást hazai üdülőhelyeken lehet elkölteni – olvasható a honlapon. A pályázás feltételeiről bővebben itt.

http://www.mnua.hu/palyazat_temp.php?id=vege

Major Józsefné nyugdíjas

Bartók Adrienn fogyatékossággal élő kapja az emléklapot

Faragóné Tóth Zsuzsannának ápolónő és családja

Szabó István és (nagy)családja

Az Erzsébet-program, azaz a szociális üdültetés és étkeztetés új rendszere az Országgyűlés döntése szerint az Erzsébet-utalvány forgalmazásából várható eredményből valósul meg, a magyar költségvetést terhelő új források bevonása nélkül.

Erzsébet-program: az első sikeres pályázók

Magyar Hírlap online

Alig két héttel a meghirdetést követően már értesültek sikerükről az Erzsébet-program első eredményes pályázói. Az erről szóló emléklapot Dr. Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke személyesen adta át a négy kiírás egy-egy jelentkezőjének.

Az Erzsébet-program keretében első lépésként 2 milliárd forint értékben pályázat került meghirdetésre a nehéz anyagi helyzetben lévők részére üdülésük, pihenésük, rekreációjuk elősegítésére. A lehetőségről először Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszélt egy januárban megrendezett konferencián. A január 16-i beadás kezdete óta több tízezren küldték be pályázatukat a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány részére. A gyors és folyamatos feldolgozásnak köszönhetően az elmúlt hétvégén már a négy kiírás első sikeres jelentkezőit köszöntötte a pályázat lebonyolításáért felelős Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke. Dr. Horváth Endre emléklapot adott át Bartók Adriennek (fogyatékossággal élő), Szabó Istvánnak (nagycsaládos), Major Józsefnének (nyugdíjas), és Faragóné Tóth Zsuzsannának (ápolónő).

Az összesen 2 milliárd összérték támogatás normatív, aki megfelel a kritériumoknak, az automatikusan sikeressé válik a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, de legkésőbb február 29-ig. A nyertes pályázók üdülési szolgáltatást vehetnek igénybe hazai üdülőkben, üdülőszállókban.

Az Erzsébet-program, azaz a szociális üdültetés és étkeztetés új rendszere az Országgyűlés döntése szerint az Erzsébet-utalvány forgalmazásából várható eredményből valósul meg, a magyar költségvetést terhelő új források bevonása nélkül.
Galéria megtekintése