2011. március 10., csütörtök

ITB 2011 - magyar részvétellel

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2011. 03. 09. 17:41:08

Szerdán nyitotta meg a kapuit a német fővárosban a Nemzetközi Turisztikai Börze (ITB). Az idei partnerállam Lengyelország. A kiállítók között hagyományosan ott van hazánk is.
Rainer Brüderle német szövetségi gazdasági miniszter nyitotta meg az ideit ITB-t. A március 13-ig tartó idegenforgalmi seregszemle partnerállama az NSZK keleti szomszédja (az EU következő soros elnöke), Lengyelország. A több, mint 180 résztvevő állam között tradicionálisan ott van Magyarország is.

A nyugat-berlini vásárváros 11-es csarnokában szerdán este fogadást ad a Nemzetközi Turisztikai Börze tiszteletére dr. Czukor József berlini nagykövet, valamint Horváth Gergely a Magyar Turizmus Zrt. múlt nyáron kinevezett új vezérigazgatója. Az ünnepségen részt vesz Budapestről dr. Horváth Endre, idegenforgalomért felelős helyettes államtitkár is - értesült a mixonliene diplomáciai forrásból.

Idén összesen 11 ezer stand várja az érdeklődőket. A szakmai publikum mellett a hétvégén a nagyközönség is belemerülhet a Turisztikai Börze színes kavalkádjába. Olcsó nyári utakkal, a jövő idegenforgalmi trendjeinek bemutatásával csábít 2011-ben is a világ legrangosabb nemzetközi showja. Az előrejelzések szerint vasárnapig bő 100 ezer látogató keresi majd fel az ITB-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése