2011. március 10., csütörtök

Prezentácia Slovenska na veľtrhu Utazás v Budapešti patrila medzi najlepšie

Bratislava 9. marca 2011. Organizátori najvýznamnejšieho veľtrhu cestovného ruchu v Maďarsku- Utazás v Budapešti udelili ocenenie trom vystavovateľom, ktorí priniesli návštevníkom najlepšiu prezentáciu a program. Prezentácia Slovenska s orchestrom Zlaté husle, maskotom hokejového šampionátu Gooolym a bábkovým divadlom skončila na výbornom 3. mieste. Veľtrh zameraný na dovolenky, relax a voľný čas sa konal od 3. do 6. marca, pričom ho navštívilo 60 000 návštevníkov.

Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) predstavila lákavé turistické produkty Slovenska spolu so 16 spoluvystavovateľmi. Zástupcovia miest, obcí, regiónov, združení turizmu a subjektov CR ponúkli návštevníkom veľtrhu zaujímavé turistické ciele a unikáty, ktoré maďarskí turisti na Slovensku vyhľadávajú, či už sú to kultúrne pamiatky so spoločnou históriou alebo populárne pobyty na horách. Návštevníkov do slovenského stánku priťahoval aj jeho originálny hokejový dizajn.

V úvodný deň veľtrhu zorganizovala SACR tlačovú konferenciu, ktorej sa zúčastnilo cca 40 maďarských žurnalistov z popredných televízií, denníkov a magazínov o cestovnom ruchu. Generálny riaditeľ SACR Peter Belinský zdôraznil dôležitosť maďarskej klientely a nezabudol pozvať maďarských hokejových fanúšikov na Majstrovstvá sveta v hokeji na Slovensko. Zástupcovia Vysokých Tatier sa prezentovali novovybudovanými bezbariérovými chodníkmi a zážitkovou gastronómiou.

O slovenskú expozíciu bol počas veľtrhu značný záujem. Okrem získavania informácií a prospektov o vybraných turistických produktoch zaujal návštevníkov aj maskot MS v hokeji Goooly, s ktorým sa mohli odfotiť. Príjemnú atmosféru vytvorili vystúpenia orchestra Zlaté husle s tradičným a veľmi obľúbeným repertoárom. Nechýbalo bábkové divadlo, ktoré si pre najmenších návštevníkov pripravilo nové predstavenia. Spestrením bola ochutnávka slovenských bryndzových pirohov a rôznych nápojov.

Slovenskú expozíciu navštívil počas veľtrhu štátny tajomník maďarského Ministerstva národných zdrojov, kde patrí aj cestovný ruch Horváth Endre. Spolu s generálnym riaditeľom SACR rokovali o spoločných projektoch a možnostiach ďalšej spolupráce v rámci Slovensko-maďarského trhu cestovného ruchu. Viacero pracovných stretnutí s maďarskými cestovnými kanceláriami, turistickými organizáciami a ďalšími partnermi absolvovali aj vystavovatelia v slovenskom stánku.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése