2012. február 23., csütörtök

Az Erzsébet-program nyerteseit várják az üdülők

http://www.erzsebetprogram.hu/hirek.php?azon=17
2012.02.21.

Már csak nyolc napig jelentkezhetnek az érdeklődők az Erzsébet-program első elemeként meghirdetett, a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők, a nyugdíjasok és a szociális intézmények dolgozói számára kiírt, összesen 2 milliárd forint értékű pályázatra. A nyertes és leendő pályázók a www.erzsebetprogram.hu és a www.humanjovo.hu internetes oldalon tájékozódhatnak a programban résztvevő üdülőkről.

A jelentkezések feldolgozása folyamatos. Eddig mintegy 51 ezer pályázat érkezett a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványhoz, ebből 49181 pályázat sikeres. A nyugdíjasok részéről a legnagyobb az érdeklődés, de több tízezer pályázat érkezett a másik három kiírásra is.

Dr. Horváth Endre, az MNÜA Kuratóriumának elnöke eddig egyeztetetéseket folytatott több fogyatékossággal élőket segítő szervezettel, illetve a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, hogy felhívja a figyelmet az Erzsébet-program adta lehetőségre.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elsőként a Human-Jövő 2000 Nonprofit Kft.-vel kötött megállapodást arról, hogy az Erzsébet-program első kiírásának nyertes pályázói a társaság üdülőiben használhatják fel a névre szóló üdülési szolgáltatást. Az Erzsébet- programhoz eddig csatlakozott üdülők listája folyamatosan bővül. A programban résztvevő szálláshelyekről további információ a www.erzsebetprogram.hu és a www.humanjovo.hu internetes oldalon olvasható.

A négy kiírás keretében összesen mintegy 73 ezer fő részesül üdülési támogatásban. A kiírás normatív, aki megfelel a kritériumoknak, az automatikusan sikeressé válik a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, de legkésőbb február 29-ig.

A pályázati kiírás részletei megtalálhatóak a www.erzsebetprogram.hu oldalon. Továbbá a kiírással kapcsolatban munkanapokon 8 és 16 óra között a 06 1 371 32 42 telefonszámon kérhetnek információt az érdeklődők.

Az Erzsébet-program, azaz a szociális üdültetés és étkeztetés új rendszere az Országgyűlés döntése szerint az Erzsébet-utalvány forgalmazásából várható eredményből valósul meg, a magyar költségvetést terhelő új források bevonása nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése