2012. február 13., hétfő

Erzsébet-program

A szociális üdültetési pályázatok elérhetősége:
www.erzsebetprogram.hu

Félidős az Erzsébet-program első pályázata
2012.02.10.

Még három hétig jelentkezhetnek az Erzsébet-program keretében meghirdetett szociális üdülési pályázatra azok a nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, nagycsaládosok illetve szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi munkavállalók, akik pihenését a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány hazai üdülőkben, üdülőszállókban biztosítja. Az eddigi tapasztalok szerint a legaktívabb pályázók a nyugdíjasok, de több tízezer jelentkezés érkezett a másik három felhívásra is.

Az Erzsébet-program első lépéseként meghirdetett kiírására továbbra is pályázhatnak azok, akik rövidebb-hosszabb ideig kiemelt figyelemre szorulnak. A négy kiírás keretében összesen mintegy 73 ezer fő részesül üdülési támogatásban. A pályázati kiírás normatív, aki megfelel a kritériumoknak, az automatikusan sikeressé válik a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig, de legkésőbb február 29-ig.

Az Erzsébet-program keretében első lépésként 2 milliárd forint értékben pályázat került meghirdetésre a nehéz anyagi helyzetben lévők részére üdülésük, pihenésük, rekreációjuk elősegítésére.

A pályázati kiírás részletei megtalálhatóak az www.erzsebetprogram.hu oldalon. Továbbá a kiírással kapcsolatban munkanapokon 8 és 16 óra között a 06 1 371 32 42 telefonszámon kérhetnek információt az érdeklődők.

Az Erzsébet-program, azaz a szociális üdültetés és étkeztetés új rendszere az Országgyűlés döntése szerint az Erzsébet-utalvány forgalmazásából várható eredményből valósul meg, a magyar költségvetést terhelő új források bevonása nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése