2012. február 23., csütörtök

ERZSÉBET–PROGRAM: MÉG TÖBB VAN BENNE!

http://www.magyarhirlap.hu/online/erzsebetprogram_meg_tobb_van_benne.html

A nagycsaládosok, a fogyatékossággal élők, a nyugdíjasok és a szociális intézmények dolgozóinak üdülési pályázatait várják

Már csak hat napig, egészen pontosan február 29–ig jelentkezhetnek az érdeklődők az Erzsébet-program első elemeként meghirdetett, a nagycsaládosok, a fogyatékossággal élők, a nyugdíjasok és a szociális intézmények dolgozói számára kiírt pályázatra. Eddig 51 ezer pályázat érkezett be, ám a négy kiírás keretében összesen mintegy 73 ezren kapnak majd üdülési támogatást, így tehát még 22 ezer „pályázati hely kiadó”.

Február 29–ig lehet pályázni a nagycsaládosok, a fogyatékossággal élők, a nyugdíjasok és a szociális intézmények dolgozói számára kiírt, összesen kétmilliárd forint értékű szociális üdülési pályázatra – közölte a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) budapesti központjába tett látogatása alkalmával Horváth Endre. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) elnöke csütörtökön egyeztetést folytatott Benedek Zoltánnal, az MVGYOSZ marketingmenedzserével arról, hogy a fogyatékossággal élőknek, köztük a vakoknak milyen speciális igényei vannak például egy üdülőhelyen, milyen állami intézményeket, apartmanokat, szállodákat tartanának alkalmasnak sorstársaiknak az üdültetésre.

Horváth Endre elmondta, eddig - a meghirdetett fenti négy kategóriában - mintegy 51 ezer pályázat érkezett az alapítványhoz. Összesen mintegy 73 ezren kapnak majd üdülési támogatás. A négy kategória keretösszege egyenként ötszáz-ötszázmillió forint, azaz összesen kétmilliárd forint áll rendelkezésre arra, hogy az MNÜA például Balaton-parti üdülőkben üdültessen.

Mint ismeretes, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kizárólagos jogosultságot kapott az új, Erzsébet-program keretében kibocsátott, étkezési célra felhasználható Erzsébet-utalvány forgalmazására. Az ebből realizálható eredmény kizárólag közfeladat ellátására fordítható. Az Erzsébet-program, azaz a szociális üdültetés és étkeztetés új rendszere az MNÜA és annak egyszemélyes tulajdonában álló Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. meglévő erőforrásait felhasználva valósul meg, a magyar költségvetést terhelő új források bevonása nélkül.

A pályázati kiírás részletei megtalálhatóak a www.erzsebetprogram.hu oldalon. Továbbá a kiírással kapcsolatban munkanapokon 8 és 16 óra között a 06 1 371 32 42 telefonszámon kérhetnek információt az érdeklődők. Az Erzsébet- programhoz eddig csatlakozott üdülők listája folyamatosan bővül. Az Erzsébet-utalvánnyal és az Erzsébet-programmal kapcsolatban további információkhoz lehet jutni a www.erzsebetutalvany.hu internetes oldalon is.

A témáról bővebben a Magyar Hírlap pénteki számában olvashat.

Hunyor Erna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése