2011. április 20., szerda

ETC: egyre jelentősebb a feltörekvő piacok szerepe a turizmusban is

MTI 2011. április 20., szerda 14:23

A feltörekvő piacok jelentőségére hívta fel a figyelmet Petra Hedorfer, az Európai Turisztikai Bizottság (ETC) elnöke és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a bizottság Budapesten megrendezett igazgatósági ülése és közgyűlése kapcsán tartott sajtótájékoztatón szerdán.

A szakemberek kiemelték a kínai, a brazil, a dél-amerikai, az orosz valamint az arab piacot. Horváth Gergely úgy fogalmazott: az az ország, amely nem tud megjelenni ezeken a piacokon, tíz év múlva lemarad a versenyben. A vezérigazgató fontosnak nevezte ezeken a feltörekvő piacokon a közös kutatási tevékenységet, amelyet külön-külön az országok nem tudnának elvégezni.

Az ETC fő célja Európa mint turisztikai úti cél promóciója a tengerentúli piacokon. Az utóbbi években Európa piaci részesedése csökkent a nemzetközi turista érkezések számában, ezért a szakemberek szerint nagyobb szükség van az összefogásra, az együttműködésre.

Horváth Endre gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár elmondta: nagy megtiszteltetés, hogy a szervezet most nem Brüsszelben, a székhelyén, hanem Budapesten tartja igazgatósági ülését és közgyűlését, ennek turizmusdiplomácia szempontjából is nagy a jelentősége.

Mint mondta, az esemény lehetőséget teremt arra, hogy minél jobban megismerjék a legújabb trendeket, így például a fenntartható és felelős turizmus területét. A helyettes államtitkár elmondta: május 12-13-án Budapesten tartanak nemzetközi konferenciát ebben a témában.

Az Európai Turisztikai Bizottság április 19-21. között tartja Budapesten az 58. igazgatósági ülését és 80. közgyűlését, amelyen 26 nemzeti turisztikai hivatal képviselteti magát. Magyarország 2005 óta tagja az ETC-nek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése