2011. január 21., péntek

Mindent vitt a Chateau Visz

http://magyarnemzet.hu/portal/761121

A somogyi Chateau Visz étterem nyerte el a Gösser Bock–Dining Guide Díjat és lett ezzel az év étterme 2010-ben. A díjat a Dining Guide 2004-ben alapította, s ez az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban.

A tízes döntőbe a Chateau Visz – valamint az Alabárdos, az Aranyszarvas, a Babel Delicate, a Bock Bisztró, az egyetlen hazai Michelin-csillagos étterem, a Costes, a Csalogány 26, a Fausto’s, és az Onyx mellé a balatonszemesi Kistücsök is bekerült, a szakmai zsűri közülük választotta ki a tavalyi esztendő legjobb éttermét.

Wiszkidenszky András, a Dining Guide étteremkalauz kiadója, a zsűri elnöke a díjátadó ünnepségen kiemelte: a vendéglátó szakma azon dolgozik, hogy Budapestet kulináris fővárossá tegye a térségben. Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint jó célkitűzés, hogy a szakma Budapestet kulináris fővárossá szeretné tenni. Az államtitkár úgy vélte, a magyar élelmiszerek kiválóak, így alkalmasak arra, hogy a vendéglátóhelyek hazai alapanyagokat dolgozzanak fel. A Dining Guide hét esztendeje alapított díját 2005-ben a Fausto’s, 2006-ban a Lou Lou étterem, 2007-ben ismét a Fausto’s, 2008-ban a Bock Bisztró, míg 2009-ben a Costes nyerte el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése