2010. november 3., szerda

Ünneplés és aggódás az Európai Kereskedelem Napján

A kormány fő törekvése a vállalkozások életének megkönnyítése, hangsúlyozta előadásában dr. Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

– A kereskedelem gerincét a kis- és középvállalkozások adják, ezért kiemelt figyelmet érdemelnek. Levegőhöz kell juttatni őket – fogalmazott dr. Horváth Endre. – Annál is inkább, mivel komoly munkahelyteremtő potenciált látunk bennük.

A kereskedők szakmai tudása nélkülözhetetlen, emelte ki. A kereskedelem szó nem azt rejti magában, hogy bármi áron keresni akarnak a fogyasztón, hanem a kereslet feltérképezését és minél rugalmasabb kielégítését – tehát azt a szellemi értéket, amely a GDP 12 százalékát kitevő szektort működteti.
A különadóval kapcsolatban annak átmenetiségét hangsúlyozta. A következő három évben, amíg az adó él, stabilizálni kell a nemzetgazdaságot, ennek szükségességét senki sem vitatja. A piacok erre a célra pozitívan reagáltak. És azt sem felejtsük el, tette hozzá, hogy a kormány több olyan intézkedést is tervez – például az szja csökkentését –, amely kifejezetten keresletgeneráló hatású. Jövőre már 2,5-3 százalék körüli GDP-növekedés várható, amely a fogyasztásban is lecsapódik.

http://www.trademagazin.hu/ceg-es-szemelyi-hirek/unneples-es-aggodas-az-europai-kereskedelem-napjan.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése