2010. november 3., szerda

A fekete utazásszervezésről magas szinten

Megbészélést folytatott a MUISZ a fogyasztóvédelemmel, az ágazat politikai vezetésével a fekete utazásszervezésről.
A turisztikáért felelős helyettes államtitkár, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) új vezetője, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke, és Jogi Bizottságának vezetője megbeszélést folytattak az évek óta egyre nagyobb méreteket öltő fekete utazásszervezői tevékenység visszaszorításának lehetőségeiről - tájékoztatta szerkesztőségünket Molnár Gabriella, a MUISZ elnöke.

A találkozón a MUISZ képviselői rámutattak arra, hogy a Szövetség eddigi lépései zömében eredménytelenek voltak, mivel a Fogyasztóvédelmi Hatóság nyomozati jogosultság hiányában csak igen csekély hatékonysággal tudott fellépni a bejelentett esetekkel szemben.

A találkozón Dr. Horváth Endre helyettes államtitkár reményének adott hangot, hogy a vonatkozó rendeletek újragondolásával, módosításával és a lényegesen szigorúbb bírságolás bevezetésével a Hatóság a jövőben eredményesen fog tudni fellépni a jogosulatlan utazásszervezőkkel szemben.

A találkozón a MUISZ kérte az államtitkárság segítségét annak érdekében is, hogy a határontúli magyarlakta vidékekre a jövőben kötelező jelleggel szervezendő iskolai kirándulások ne az utazási irodák kikerülésével jöjjenek létre, mivel a szakszerűséget nélkülöző, tanárok által eseti jelleggel szervezendő utazások számos veszélyt rejtenek magukban.

http://www.turizmusonline.hu/cikk/a_fekete_utazasszervezesrol_magas_szinten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése