2010. november 29., hétfő

Jövőre már használható lesz a Széchenyi Pihenő Kártya

Várhatóan már a jövő szezonban használható lesz a Széchenyi Pihenő Kártya, amelyet szálláshely és egészségmegőrző szolgáltatásoknál, valamint vendéglátásnál lehet használni - mondta Horváth Endre turizmusért is felelős gazdaságfejlesztési helyettes államtitkár sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. Elmondta: 300 ezer forintig adható a munkavállalóknak. A kártya 16 százalékos szja alá esik. A jutalék 1,5 százalék, amelyből a rendszer üzemeltetését fedezik majd. A helyettes államtitkár elmondta: várhatóan a következő napokban elkészül a Széchenyi Pihenő Kártyáról szóló kormányrendelet tervezete. Számításaik szerint a kártya 30-34 százalékos keresletnövekedést generál.

Horváth Endre szerint piaci átrendeződés folyik a turizmus területén. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ágazat a többihez képest gyorsan reagál a gazdasági folyamatokra, így a válság kezdetekor hamar érezhető volt a kereslet csökkenése, ám mára már emelkedést mutatnak a statisztikák.

A világban az első nyolc hónapban 7 százalékkal nőtt, Európában 3 százalékkal bővült a turistaérkezések száma.

Kérdésre válaszolva a helyettes államtitkár elmondta, hogy a jövőben könnyebb lesz a vendéglátóipari vállalkozások helyzete is. A fejlesztési pályázatok mellett ugyanis a tervek szerint csökkentik a vállalkozások adminisztrációs terheit.

http://www.mti.hu/cikk/2010/11/29/jovore_mar_hasznalhato_lesz_a_szechenyi_piheno_kartya-516376

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése