2015. április 8., szerda

Turisztikai kerekasztal Velencén

Velencén az új Velence Korzó üzletház és szórakoztató központ Velencei-tóra körpanorámás termében került sor a Budapest és Balaton közötti régió, (Velencei-tó és 50 km körzete) Turisztikai Kerekasztal beszélgetésére. A kerekasztal fő témája a szálláshelyfejlesztés, idegenforgalmi adó felhasználása, pályázati lehetőségek, a térség rendezvényeinek összehangolása és közös kommunikációs eszközök alkalmazása volt.
A Velencei-tó és 50 km-es sugara által befoglalt terület turisztikailag igen értékes, amely egyben kitölti Magyarországon a két kiemelt turisztikai desztináció Budapest és Balaton közötti útvonalat ezért mindenképpen van létjogosultsága ebben a térségben a regionális gondolkodásnak, ami a „központi” régió Budapest és Balatonhoz történő felcsatlakoztatására irányul. A desztinációban a Velencei Tó, valamint négy nagyváros -Székesfehérvár, Tatabánya, Dunaújváros és Érd- található és a térség az M1, M7, M6, M0 autópályákról és a Dunáról hajóval is megközelíthető.
A Turisztikai Kerekasztal szervezőinek célja a Velencei-tó és 50 km-es körzetéből a turisztikai szereplők, önkormányzatok képviselőinek rendszeres összehívása. A kerekasztal beszélgetéseken a napi problémák, új építő jellegű ötletek megvitatása, problémák közös megoldása, a résztvevők tájékoztatása a pályázati és állami támogatási lehetőségekről, valamint a térség programjainak az összehangolása. A Kerekasztal minden hónap 3. keddi napján impozáns környezetben Velencén a Velence Korzó körpanorámás házasságkötő termében kerül megrendezésre.
A márciusi kerekasztal beszélgetésen részt vett Dr. Horváth Endre - Budasys Bt. (volt turizmusért felelős helyettes államtitkár), Horváth Balázs a FATOSZ irodavezetője, Mörk László a Magánszállásadók Szövetsége elnöke, Kovács István a magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége főtitkára, Podhorszki István Kápolnásnyék polgármestere, Lencsés Piroska a SOL Tours ügyvezetője, Elek Ádám a Kavics Spa Klub & Hotel értékesítési igazgatója és több vállakozás, szervezet képviseltette magát a térségből rendezvényen. A megbeszélésen az alábbi ötletek, javaslatok kerültek megvitatásra:
– A Velencei-tó és 50 km-es körzetének önálló turisztikai desztinációvá fejlesztése, térségi termékfejlesztés.
– Régiós turisztikai stratégia terv készítése. – Együttműködés a Panoráma Világklub Turisztikai Fórumával a régió megjelentetése a Világklub-hálózaton.
– Régiós turisztikai információs pont - M7 emelkedő - érdi pihenő – Fundoklia völgy
– Egységes információs tábla kihelyezése az együttműködő településeken.
– Magánszállásadók Országos Szövetség régiós szervezetének a létrehozása.
– FATOSZ tagság megerősítése a térségben.
– Szálláshelyként hasznosítható eladó ingatlanok feltérképezése a régióban. A Magyar Ingatlan gazdálkodók Országos Szövetségével önkormányzati együttműködés befektetők bevonzásában.
– A térségben lévő programok összehangolása, több nyelvű honlapon történő megjelentetése.
– Olaszországgal, Velencével kulturális, turisztikai együttműködés létrehozása.
A résztvevők az ötletekkel, javaslatokkal többségben egyet értettek és együttműködési szándékukat kinyílvánították. A következő Turisztikai Kerekasztal megbeszélésre április 21-én kedden változatlan helyszínen a Velence Korzón kerül sor. A következő kerekasztal beszélgetésre a szervezők várják az egészségügyi szolgáltatókat, gyógyfürdők és országos egészségügyi szervezetek vezetőit. A következő kerekasztal témája az gészségturizmus lesz.
Várják a regisztrációkat a kerekasztal@turismo.hu e-mail címre. A Turisztikai Kerekasztal Facebook oldaláról az elhangzott prezentációk, a kerekasztalon tötrténtekről a jegyzőkönyv letölthető, illetve a regisztráló kerekasztal tagok saját programjaikat, ötleteiket, javaslataikat is megoszthatják. A Facebook csoportbawww.facebook.com/groups/turisztikaikerekasztal/ lehet regisztrálni.
http://media24.hu/hirek/velencei-to/3283-turisztikai-kerekasztal-velencen.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése