2011. április 18., hétfő

Balaton-stratégia kell

A Duna-stratégiához hasonlóan a Balatonnak is saját stratégiát kell kidolgozni – mondta Horváth Endre turizmusért felelős helyettes államtitkár a Balaton Fejlesztési Tanács ülésén. A Balaton régió érdekében közösen kell lobbizni. A kormány és a Magyar Turizmus Zrt. közös fejlesztési terve már készül, hamarosan társadalmi vitára bocsájtják.

A turizmusért felelős helyettes államtitkár szerint a Balaton stratégia kialakításakor több kiemelt fejlesztési szempontot is figyelembe kell venni, mint a szezonalitás csökkentése, a kínálat magasabb szintre emelése, a folyamatosan fennálló kínálathoz való keresletigazítás.

A fejlesztési tanács elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az eddig a turizmus érdekében főként helyi szinten működő szervezeteknek régiós szinten kell együttműködniük.

Siófok polgármestere szerint a Balatonnak önálló pénzügyi keretet kell biztosítani.

Tavaly a vendégforgalom 6%-kal, a szálláshelyek bevétele pedig 12%-kal csökkent a tónál. A helyettes államtitkár arra is kitért: a Széchenyi Pihenő Kártya bevezetésével nem csak a Balatonnál, hanem az egész országban élénkülhet a belföldi turizmus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése