A Böllérmáj Fesztivált február 12-én rendezik Kapuváron, a Szent István király úti parkolóban. Részletes program itt.
Az idei évben, február 12-én rendezik meg először Kapuváron a Böllérmáj Fesztivált, amelynek névadója és egyben központi témája a múlt század hatvanas éveiben Kapuvár egyik étterméből, a Gulyás Csárdából hódító útjára indult legendás helyi étel.
Az idei rendezvényt a szervezők elmondása szerint egy "témaindító" eseménynek szánják, mivel hosszabb távon célul tűzték ki a böllérmáj, és persze más helyi gasztronómiai különlegességek népszerűsítését.
Az rendezvény fő eleme a Böllérmáj készítő csapatok versengése lesz. A versengés szakmai zsűri előtt zajlik, amelynek munkájában világbajnokságon aranyérmet szerző szakács ugyanúgy rész vesz, mint a helyi vendéglátásban több évtizedes tapasztalattal rendelkező vendéglős.
A rendezvényen részt vesz és a megnyitón hozzászól Nemzetgazdasági Minisztériumból dr. Horváth Endre turizmusért felelős helyettes államtitkár úr.
Szintén részt vesznek a rendezvényen az egykori Gulyás Csárda üzletvezetője, Orbán József lányai is, dr. Havasiné dr. Orbán Mária - a Győri Ítélőtábla elnöke - a család nevében köszönti a kezdeményezést.
A rendezvény helyszíne: Kapuvár, Szent István király u. parkolóban felállított rendezvénysátor.
A rendezvény időterve
Csapatok érkezése, regisztráció, előkészületek 9.00 órától
Megnyitó 11.30 óra
Böllérmáj készítő csapatok versengése 12.00-18.00 óra
- közben zenés programok, ételkóstolók, borbemutató 16.00 órakor
Eredményhirdetés 18.00 óra
Zenés mulatság forró italokkal 18:30 –
A rendezvény ideje alatt a helyszínen folyamatosan – már a délelőtti órákban is - konyha és büfé üzemel, ahol böllérmáj mellett más különleges ételek is megkóstolhatók.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése